14 Kasım 2012 Çarşamba

2012-2013 Dönemi Ayça Bumin Mozaik Atölyesi Mozaik Kursu Kursiyer Mozaikleri 4

Tekrar merhaba:) Haftalardır blog yazısı yayımlamadığım için bugün ikinci bir yazı yayımlamaya karar verdim.  Bugün ikinci paylaşacağım mozaiğe öğrencimle geçen dönem başladık, kendisi yaz tatilinde mozaiğini tamamladı ve bu dönemin başında ahşaba yapıştırma ve derzleme işlemlerini yaparak mozaiği tamamladık.

Yine file üzerine cam çalıştığımız bir mozaik. Desen güneş olsa da, basitleştirilmiş bir mozaik portre çalışması olduğu söylenebilir ve ileride daha detaylı portre çalışmasına geçmeden önce bence bu tür mozaiklerin çalışılması önem taşıyor mozaik eğitiminde.


Gözlerden başlayarak öncelikle yüzün detaylarını oluşturmaya yoğunlaştık.


Göz, burun, dudak ve yanakların mozaiğe dönüştürülmesinin ardından yüzün çerçevesini ve arka planını tamamladık. Mozaik döşemesinde portre tekniği ile çalıştık.

 /
Yüzün mozaiğe dönüştürülmesinin ardından güneş ışınlarına geçtik. Işınlarda kullandığımız renklerin yüz renkleriyle kontrastı çok başarılı oldu. Kullandığımız morumsu renk ise hem yüz renklerini birleştirici, hem de yüz ile ışın renklerini yumuşak biçimde ayırıcı işlev gördü.


Güneşin mozaiğe dönüşmesinin ardından arka plan mozaik döşemesine geçtik. Arka planda sedefli camlar kullanarak güneş ışınlarından yansıma şeklinde bir parlaklık oluşturduk.


Aşağıdaki fotoğrafta mozaiğin bitirilerek ahşap yüzey üzerine yapıştırılmış, derzleme öncesi halini görüyorsunuz.


Ve mozaiğin derzlenmiş ve bitirilmiş hali. Sütlü kahve renginde yaptığımız derz mozaiğe gerçekten çok yakıştı.


Sevgiler:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder