17 Ocak 2014 Cuma

Ayça Bumin Mozaik Atölyesi Kursiyer Mozaikleri "Klimt Anne ve Çocuk"


Merhaba :)

Blog yazmaya uzun zamandır vakit bulamadım ama verdiğim mozaik kursları devam ediyor ve öğrencilerim çok başarılı mozaiklere imza atıyor. Yeniden her hafta bir mozaiğin yapım aşamalarını paylaşma isteğindeyim.

Bu hafta paylaşacağım mozaik Klimt'in Kadının Üç Çağı eserinden Anne ve Çocuk detayının mozaik röprodüksiyonu. Klimt'in neredeyse tüm eserleri mozaiğe uyarlanmaya çok uygun. Öğrencilerin portre mozaik çalışması için de elverişli. Bu mozaiğe geçen dönem öğrencimle başladık ve bu dönem tamamladık. 



File üzerine cam mozaik çalıştık ve öncelikle yüzler üzerinde çalıştık. Kısıtlı cam tonu ile gölgelendirmeleri verebilmek zorlayıcı olsa da öğrencimin başarıyla yüz detaylarını ve ifadeleri verebildiğini düşünüyorum.


Mozaikteki saç kısımlarını çalışmak ise çok keyifliydi, uyarlamada biraz değişiklik yapıp çocuğun saçlarına mor ekledik ve güzel sonuç aldık.


Yukarıdaki fotoğrafta mozaiğin derz öncesi tamamlanmış, ahşap yüzeye aktarılmış hali görülüyor, aşağıdaki fotoğrafta ise ders çimentosu yapılarak bitirilmiş hali.


Sevgiler :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder