7 Mayıs 2014 Çarşamba

Ayça Bumin Mozaik Atölyesi 2013-2014 Kurs Dönemi Kursiyer Mozaikleri "Altın Tokalı Kadın Portre"

Merhaba :)

Bugün sizlerle paylaşacağım mozaik yapım hikayesi, Sarah Kelly'nin "The Complete Mosaic Handbook" adlı kitabından öğrencimin çok beğenerek seçtiği ve yaptığı bir porte çalışması. 


Portrenin can alıcı kısmı olan altın toka yada takı kısmını benim İtalya'dan getirmiş olduğum altın varaklı camlar ile çalıştık. Türkiye'de de cam varaklayanlar var fakat hem kullandıkları varak kalitesi çok çok düşük, hem de arkasını sırlamak yerine vernikledikleri için varağın kararma olasılığı çok yüksek, ki altın buddha kafası yapan bir öğrencimin başına gelmişti kararma.. Bu çakma varaklı camlardan kullanacaksanız mutlaka mozaiğe başlamadan önce arkasına, yani varaklı ve vernikli kısmına tutkal dökerek kurumasını bekleyin. Kuruduğunda kararmışsa kullanmayın yada illa ki kullanacaksanız arkasını birkaç kat daha vernikleyip tekrar test ettikten sonra kullanın.


Kitapta smalti cam ile uygulanmış mozaiği biz, smaltimiz olmadığı için, (ki smalti konusunu bir önceki yazımda okuyabilirsiniz.) Bisazza tipi cam ile çalıştık. Smalti cam'a nazaran elimizde daha az yüz rengi tonu (flesh colours) olmasına karşın çok başarılı bir çalışma oldu.


Suratın bitirilmesinin ardından saçlar tamamlandı. Arka planda ise mozaiğin aslından farklı olarak paledyen döşeme kullanıldı.


File üzerine çalışılmış olan mozaik ahşap pano üzerine yapıştırılmasının ardından koyu kahverengi derzlenerek tamamlandı ve öğrencimin ve benim gurur duyduğu projeler arasında yerini aldı :)


Sevgiler :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder