21 Temmuz 2013 Pazar

2012-2013 Dönemi Ayça Bumin Mozaik Kursu Kursiyer Mozaikleri 10

Merhaba :)

Ufak bir Ege tatilinin ardından geçen dönem verdiğim mozaik kurslarında gerçekleştirilen mozaiklerle ilgili yazılarıma devam...

Bu arada, gelecek dönem mozaik kurslarının başlamasına bugün itibariyle tam olarak 2 ay kaldı :) 21 Eylül tarihinden itibaren başlayacak olan kursların çoğu dolmuş durumda, fakat talep halinde açılması planlanan 2 yeni kurs günü için ön kayıt almaktayım. Kurslar hakkında bilgi almak için mozaikkursu@rocketmail.com yada info@mozaikkursu.net adresine e-posta gönderebilirsiniz.

Bugün paylaşacağım mozaik ise, geçen dönem mozaik kurslarında öğrencim tarafından, bir mandala deseninden mozaik yapılan bir sehpa. Bu mozaik sehpa olarak kullanılacağı için, ışık geçirgenliğini sağlamak ve daha canlı renklerde bir mozaik elde etmek amacıyla cam üzeri cam çalıştık. Kullandığımız cam, mozaik camına nazaran şeffaf olan vitray camı yada diğer ismi ile tiffany cam idi. Cam üzeri cam çalışmalarında tutkal olarak ise şeffaf soğuk silikon kullanmaktayız.


Tiffany cam plakalarını elmas ve çıtlatma pensesi yardımıyla zakzak ile çalışılacak boyutlara kestikten sonra, öncelikle mozaiğin desen kısmını tamamladık.


Desen çıktıktan sonra ise, kalan alanın tamamını seçtiğimiz renklerdeki plaka camlardan paledyen kesim ve döşeme yaparak tamamladık.


Öğrencimin ilk paledyen çalışması olmasına karşın hem çok başarılı bir çalışma gerçekleşti, hem de paledyen tekniği iyice pratik edilmiş oldu.


Mozaik cam üzerinde tamamlanmasının ardından, sütlü kahve renginde derzlenerek tamamlandı. Sehpa ayağı ise öğrencim tarafından ferforjeden yaptırılacak. Güzel günlerde kullanılması dileğiyle:)


Sevgiler:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder