29 Temmuz 2013 Pazartesi

2012-2013 Dönemi Ayça Bumin Mozaik Kursu Kursiyer Mozaikleri 11

Merhaba :)

Bugün yapım aşamalarını paylaşacağım mozaik, öğrencim tarafından, babasına hediye edilmek üzere gerçekleştirilmiş bir tavla sehpa mozaiği. Çoğu ülkede bu tür oyun içeren sehpa mozaikleri revaçta, tavlaya ve diğer oyunlara düşkün Türkiye'de ise pek görmedim ne yazık ki bu tür mozaik sehpalar. Umarım yaygınlaşır.


Yuvarlak mdf üzerine önce tavla desenini gerçekleştirdiğimiz bu mozaikte, öncelikle tavlanın pul konan kısımlarının düz olmasını sağlamak amacıyla tiffany cam, yani vitray camı ile gazlı elmas ile bu kısımlara uygun bütün kesim yaptık. Ölçüyü ise tavla puluna göre belirledik.


Mozaiğin tavla kısmının diğer bölümlerinde de tiffany cam ile çalışmakla birlikte, tavla pullarının geleceği kısım dışında, elmas ile küçülttüğümüz camları zakzak ile kırarak paledyen döşeme tekniği uyguladık.


Tavla kısmının ardından tavla sehpasının dış mozaik kısmına sıra geldi. Bu bölümde öğrencim tekrar paledyen çalışmak istemeyerek kendisi özgün bir desen ve döşeme çalışması gerçekleştirdi. Tiffany camdan gazlı elmas ve çıtlatma ile kestiği yaprak şeklinde camları birleştirerek çok güzel bir andamento yani döşeme şekli, akış oluşturdu.


Mozaiğin döşemesinin tamamlanmasının ardından gri renkte derz ile derz çimentosunu uyguladık.


Sonrasında ferforje ayak uygulamasının yaptırılmasının ardından mozaik sehpa kullanılır hale geldi. Umarım güzel günlerde kullanılır ve kıran kırana tavla maçları yapılır üzerinde:)

Sevgiler:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder